Huubke Rademakers (1969)

Jong Talent 2007, Maastricht

Werk omschrijving

De maatschappij stelt eisen aan ons. Doelen moeten worden bereikt. Mensen die falen staan aan de zijlijn en tellen niet mee. Er is geen ruimte voor losers. Sommige mensen zijn schijnbaar tevreden of zelfs blij met deze afbakening. Voor mij werkt het niet zo. Ik zoek een manier om te ontsnappen aan de beklemming en vrij te kun-nen zijn.

Ik onderzoek de (on)mogelijkheid van mezelf en verbeeld deze in een ruimte. De ruimte werkt op mij in. Er ontstaat een wisselwerk-ing. Zo wordt de ruimte een onderdeel van mijn gevoel en gedachte, en dus een onderdeel van mij. Gevoelens en gedachten horen bij mijn lichaam. Lichaam en geest kunnen niet los van elkaar gezien worden. De ruimte werkt als een grens. Hierdoor krijg ik een bek-lemmend gevoel. Mijn geest zoekt de (on)mogelijkheden om uit de ruimte te onstnappen op en manier welke niet past binnen de archi-tectuur van de ruimte. Is dit absurdisch? De zwaartekracht en het loskomen van de aarde zijn terugkerende elementen binnen mijn werk. Dit verbeeld ik middels inzet van mijn lichaam. Het gaat im-mers om mijn (on)mogelijkheden.

Mijn werk is als een experiment. Een experiment kan slagen of mislukken. Het levert echter altijd een resultaat op. Het kan la-ten zien dat het verwachte beeld door mij niet is te realiseren. Falen en mislukken zijn onlosmakelijk met mijn werk verbonden. Van te voren weet ik nooit wat er uit gaat komen. Het gaat niet om of het verwachte beeld daadwerkelijk wordt verwezenlijkt maar om de intentie vooraf en de inspanning gedurende het experiment.

Eerste ideeen werk ik uit in tekeningen. Als deze meer vorm hebben gekregen ga ik het benodigde materiaal verzamelen/ atributen maken of vaardigheden vergroten. Het expiriment is dan al begonnen. Ideen worden bijgesteld, vaak door technische onmogelijken. Video en fotografie gebruik ik om het experiment vast te leggen. Door te werken en plannen bij te stellen krijgt alles steeds meer, en een andere vorm. Dat vind ik het spannendst. Er ontstaat iets wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken.

  1. no titel
  2. no titel
  3. no titel
  4. geen titel
  5. experiment 1
  6. experiment 2
  7. experiment 3

Curriculum vitae Huubke Rademakers

Naam:
Huubke Rademakers
Geboren:
1969, Ammerzoden
Opleiding
periode type institution richting diploma
2002 - 2007 kunstacademie Academie Beeldende Kunsten (ABK), Maastricht autonoom ja
Exposities
periode naam plaats solo/group omschrijving
2007 stuers 2007 maastricht groeps
2006 performance 1 Maastricht solo video
2008 UWV hoofdkantoor Amsterdam groeps
2010 greylights project Hoensbroek groeps
2011 XCBS heerlen groeps expo van diverse kunstenaars
Aankopen en opdrachten
periode naam plaats aankoop/opdracht type
2004 de stad dat ben je zelf heerlen opdracht particulier
Vertegenwoordiging
periode naam plaats type
overig
overig