Antoinette Klein-Hammink (1951)

Antoinette Klein-Hammink is beeldend kunstenares. De beelden die zij maakt zijn van keramiek gips en brons. Haar favoriete onderwerpen zijn mens en dier en haar stijl bij voorkeur realistisch of figuratief. Ze beschikt over een eigen kleine bronsgieterij waar ze, samen met haar man, zelf de beelden giet en volledig afwerkt. Hierdoor hebben ze het proces van ontwerp tot eindproduct volledig in eigen hand.

Voordat zij overstapte op beeldende kunst maakte Antoinette kinderpoppen van cernitklei met een perfectie die bijna niet van echt te onderscheiden was. Zij was eigenaar van een poppenboetiek in Den Bosch en schreef met veel succes een boekje bij Cantecleer over het maken van kinderpoppen. In 1984 volgde een opleiding op de vrije kunstacademie voor beeldende kunst
De vaardigheden die ze met het maken van poppen heeft opgedaan komen goed van pas. Ze heeft een goed gevoel voor anatomische verhoudingen. Vanaf 1995 experimenteert Antoinette met zoveel mogelijk verschillende materialen als gips, beton, klei, keramiek en steen. Ze volgt diverse workshops en loopt stage bij bekende kunstenaressen als Joanica Ring en Inez Oremans.
Ze wordt lid van de 'Kunstkring', een vereniging voor lokale kunstenaars in Nuland en omstreken en exposeert tot op heden elk jaar met veel succes. In 1996 ontdekt Antoinette de schoonheid van brons. Ze is enthousiast over de mogelijkheden en de warme uitstraling van het materiaal. Ook nu weer volgt ze meerdere cursussen bij de bekende kunstenares Ellen Welten uit Oss.
Ze leert de technieken op het gebied van het maken van bronzen beelden vanaf het boetseren in was, het maken van mallen en het afwerken van de beelden. Bij Hans Nijhof,een bekende bronsgieter uit Veen, leert zij de belangrijke kneepjes van het bronsgieten. Inmiddels worden de bronzen beelden door haar en haar echtgenoot zelf gegoten in hun eigen bronsgieterij waardoor ze de volledige controle houden over de kwaliteit, de tijd en de kosten voor het vervaardigen van een beeld.
Veel mensen binnen brabant maar ook daarbuiten zijn inmiddels eigenaar van een beeld van haar.

 1. Samen in verwachting
 2. Samen in verwachting 02
 3. Giraffemoeder met jong
 4. lovers
 5. Dancing woman
 6. Verbonden
 7. Giraffe
 8. Lovers
 9. Echtpaar met kind
 10. Dame met hoed
 11. Vrienden voor het leven
 12. Balans
 13. Pinguin
 14. Hond
 15. IJsvogels

Curriculum vitae Antoinette Klein-Hammink

Naam:
Antoinette Klein-Hammink
Geboren:
1951, Arnhem
Aankopen en opdrachten
periode naam plaats aankoop/opdracht type
jabuari 2005 onbekend onbekend aankoop particulier