Kaay (1983)

De werken van Gert van der Kaay zijn een expressie van vele kleuren in combinatie met vele verschillende vormen en contrasten. Ze zijn een weerspiegeling van zijn gevoelens die hij middels het schildersdoek naar buiten brengt.
Gert van der Kaay werd geboren in 1983 te Sint-Oedenrode. In de zuidelijke provincie van Nederland; Brabant. Gedurende de jaren 1997-2004 studeerde hij aan het Grafisch Lyceum Eindhoven. Al voordat hij aan deze creatieve opleiding begon, was hij al veel bezig met zijn artistieke kanten, o.a. in de vorm van tekenen. Dit had hij echter niet van een vreemde, aangezien zijn grootvader (Gabriël van der Kaay) en overgrootvader (Cornelis van der Kaay) ondertussen al bekende schilders waren in Sint-Oedenrode en omstreken.
Zo hebben ze o.a. vele bekende dorpsgezichten vastgelegd op het witte doek.
In de huiskamer van zijn grootvader werd hem de eerste kennis van de schilderkunst bijgebracht.

Maar sinds 2003 is Gert echt aan de slag gegaan op het doek. Maar niet zoals zijn voorvaderen. Hij laat ook zijn gevoel spreken, maar via een andere manier. Hij uit zich in zeer abstracte werken.
Vooral het expressieve kleurgebruik geeft een ware kracht aan het schilderij.

Sinds Maart 2004 is hij in zijn atelier in Sint-Oedenrode begonnen, waar intussen al vele werken van zijn hand zijn ontstaan.

 1. RAW
 2. Infectious
 3. Fierce
 4. Spicy
 5. Seductive
 6. Mister Swoon
 7. Flammable
 8. #247889882
 9. Sore
 10. JCS
 11. Cornelis

Curriculum vitae Kaay

Naam:
Kaay
Geboren:
1983, Sint Oedenrode
Opleiding
periode type institution richting diploma
2005 - 2009 kunstacademie Willem de Kooning Academie, Rotterdam Advertising ja
1997 - 2005 overig Grafisch Lyceum Eindhoven Vormgeven ja