De Maria's

De Maria’s bestaat uit twee kunstenaars: fotograaf Roos Jooren en textielvormgever Diana Maria. Roos en Diana werken zowel samen als afzonderlijk aan verschillende projecten. Om deze samenwerking te vergemakkelijken delen zij samen een atelier waar zij gezamenlijk maar ook individueel aan het werk kunnen.
De samenwerking inspireert beiden tot het maken van objecten die buiten hun ‘vakgebied’ liggen. Zij kunnen gebruik maken van elkaars kennis en op deze manier steeds nieuwe elementen in hun eigen werk opnemen.
Het werk van Roos kan omschreven worden als een kruising tussen autonome en modefotografie. Diana houdt zich bezig met het vervaardigen van stoffen en ontwerpen van kleding. Beiden zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Het resultaat van het samenwerkingsverband De Maria’s is een reeks unieke lampen. Deze lampen zijn geheel met de hand gemaakt en voorzien van foto’s op de binnen- of buitenkant. Daarnaast wordt er gewerkt met verschillende stoffen en zijn veel lampen voorzien van verschillende borduursels.

  1. Groen
  2. Rood
  3. Volvo 1
  4. Volvo 2
  5. Volvo 3

Curriculum vitae De Maria's

Naam:
De Maria's
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1998 - 2002 kunstacademie Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag Fotografie & Textiel en mode vormgeving ja